Al het begin is ........
Door: keesera
Blijf op de hoogte en volg Aleid & Rik
09 Mei 2012 | Spanje, Mataró
Ondanks de intredende ontspanning blijft er veel ‘moeten’. Eerst maar gewoon de rotzooi wegwerken door de beschikbare ruimte dubbel te gebruiken. Indikken dus. Als er zicht komt op het einde van het verplaatsen, gaan we voorzichtig nadenken over het uit te voeren onderhoud. Wat een tegenvaller dat de werf van Mataro een privé-werf blijkt te zijn. Ze willen alles aan je schip doen zolang jij er met je handen maar van afblijft en wel de rekening betaalt natuurlijk. Dan maar op zoek naar een werf waar we wel zelf met verf mogen knoeien. Door een toevallige ontmoeting van Aleid met Nederlanders bij de wasmachine komen we weten van Port de Balis. Nog voor we bellen komt een kennis in Barcelona in de lucht met de site www.boatdoctor.eu. Direct de eigenaar, Rutger van Bemmel, gebeld en met hem gaan we verder praten over het onderhoud en de reparaties. Er zijn een paar essentiële apparaten defect en daar moet een monteur bij komen. Zelf hebben we het toilet bij onze hut weer aan de gang gekregen, maar door het gesjor is de afvoer van de wastafel afgebroken. Dat wordt wassen in de keuken, ach als dat het ergste is.
Rutger, de boatdoctor, meldde zich vandaag, dinsdag, al. Snel werd het duidelijk dat ons optimisme over 14 dagen op de kant om te schilderen en de mast even te doen van een naïeve soort is. Als we zelf alles willen doen (en dat wordt sterk afgeraden als het om de mast gaat) wordt dat zes weken op de kant en dus zes weken op de kwast. Dat wijkt wel erg af van onze ideeën toen we begonnen. Achter in de middag komt de rigger (zie foto) nog even langs voor een mastinspectie. Lachend komt hij na een halfuurtje chimpanseëen vertellen dat de mast prima in orde is. Die kan dus blijven staan, zou je denken. Dat rigger Nacho dat anders bedoelde, bleek toen hij vervolgde met de werkzaamheden die ‘slechts’ nodig zijn voor het onderhoud. Dit gaat ongelooflijk in de papieren lopen, we wachten de offerte maar af.
De wind blijft stevig waaien de laatste dagen in een vast patroon van ochtend rustig en bewolkt, ‘s middags toenemende wind uit het zuidwesten en ‘s avonds weer rustig terwijl gedurende de nacht de wind soms een uurtje op visite komt. We hebben het toilet en de waterafvoer achter gefikst en zijn daar best tevreden over; geen verstoppingen meer. Nu de pomp voor nog.
Nu we een week weg zijn wordt de behoefte aan contact met de kinderen sterker. Aleid heeft inmiddels twee videorondleidingen verzorgt met Skype en Rik gaat dat de komende dagen proberen. Met deze link http://youtu.be/jSTyP1x_hcU kunnen jullie wat meer zien van de Que sera.
09 Mei 2012 - 15:12
Irene Rekké:
Ha Al en Rik, mooi verslag, weinig vakantie dus tot nu toe....maar wel 26graden!!!! Leuk die video erbij. Ben benieuwd hoever jullie zijn bij het volgende verslag. Geen haast toch?...:)
liefs, Irene -
09 Mei 2012 - 17:16
Anneke:
nou de eerste avonturen zijn binnen zeg! Je moet het maar zo zien, er gebeurt iig iets bij jullie, stel je voor dat je alleen maar kon melden, we hebben geverfd, koffie gedronken, geverfd, koffie gedronken, gegeten, geverfd, geslapen, geverfd..... Tja, het zou een saai verslag worden. Maar toch heel veel sterkte met alle dingen die nog moeten gebeuren... En natuurlijk veel plezier. Ik heb genoten van de video rondleiding en jullie verslag (knap die wc maken!!!!) heel veel liefs Anneke -
09 Mei 2012 - 17:17
Anneke:
oh ja en bij ons is de voorspelling morgen: regen.....dus bij jullie altijd beter....!!! -
09 Mei 2012 - 21:06
Marieke:
Leuk dat filmpje, ziet er goed uit,de slaaphut is bijna net zo groot als in amsterdam:) -
09 Mei 2012 - 22:25
Tineke:
He Aleid,wat een onderneming,leuk hooren ook reuze spannend. Veel plezier. En leuk om allemaal telezen! Veel plezier liefs -
10 Mei 2012 - 09:46
Jonne:
Hai! Leuk om te lezen! En filmpje ook leuk inderdaad! Geniet maar van het weer, hier is het echt drie keer niks... regen... Succes met alle werkzaamheden en inderdaad rustig aan!
Liefs Jonne -
11 Mei 2012 - 13:53
Janke:
Jeetje, jullie hebben nog geen saai rustig leventje geloof ik, maar dat was ook niet de bedoeling toch? Als Maartje nog iets mee moet nemen naar Barcelona als ze gaat moeten jullie het maar zeggen :). Het weer wordt hier al wat beter en verder missen jullie hier niets. Ik kan nergens het filmpje vinden, volgens mijn info is er geen video geplaatst, help mij!Sterkte!!!Groetjes, Janke -
11 Mei 2012 - 21:23
Janke:
ah, die link, nu zie ik het... :) -
12 Mei 2012 - 06:30
Wen:
Lekker verhaal. Jullie vervelen je niet zo te lezen. Aan de slag want die boot moet natuurlijk wel gaan varen! Kus Wen -
12 Mei 2012 - 10:35
Evelien:
Hoi Aleid,wat goed om te lezen (dankzij facebook)dat jij je leven weer zo op de rit hebt en zo'n avontuur aan gaat.Peter is ook bij mij weg sinds juli en ik vind het allemaal nog erg moeilijk maar ik vind het heel leuk om het te gaan volgen. -
15 Mei 2012 - 10:27
Tante Nel:
Nou zeg!!
Wat een 'gedoe'.Ik wens jullie heel veel opimisme en doorzettingsvermogen toe !
Sterkte.